Salesforce

Hoe werken de overzichten in Twinfield Samenwerken?

Article Information
NL
Inhoud van het artikel
Hoe werken de overzichten in Twinfield Start en Samenwerken?

De overzichten in Twinfield Start en Samenwerken werken allemaal op dezelfde manier. We noemen deze overzichten ook wel de lijsten. Er zijn veel mogelijkheden, deze worden in dit artikel beschreven. 
 
Navigatie

ButtonsAls je een regel selecteert, verschijnt in de beheer sectie een aantal buttons waarmee je acties kunt uitvoeren, zonder de taak apart te hoeven openen. N.B. Sommige acties kunnen worden uitgevoerd voor meerdere regels tegelijk, andere niet. Het wel of niet verschijnen van die buttons is daarop afgestemd. 

Scrol balk: Rechts in het scherm zie je de scrol balk, waarmee je van boven naar beneden kunt scrollen in dit overzicht. 
 
Lijst0.1
 
Beheer sectie

Bovenin een overzicht tref je de beheer sectie van het overzicht: 
 
Lijst1v2

Switchen tussen overzichten: Twinfield Start & Samenwerken biedt de mogelijkheid om met verschillende overzichten te werken. Deze verschillende overzichten 'kijken' in dezelfde gegevens, maar presenteren deze op een andere manier. De ene keer raadpleeg je een gedetailleerd overzicht, de volgende keer een 'hoog over'-overzicht. Als de door Wolters Kluwer meegeleverde overzichten niet voldoen, kun je eigen overzichten samenstellen (zie hieronder). Dit is in elk geval aan te raden als je eigen velden wilt opnemen in een overzicht. 

Downloaden: Via diverse buttons kun je dit overzicht downloaden in verschillende formaten. 

Zoeken: In de zoekbalk bovenin de beheer sectie zoek je op de belangrijkste waarden in een overzicht. Het getoonde resultaat van de zoekopdracht verandert mee met de zoekterm, net als je gewend bent in bijvoorbeeld Google. Bijvoorbeeld:
 
ZoektermResultaat
"Belas.."Alle regels waar de term 'Belasting' voorkomt, dus zowel Omzet- als Inkomstenbelasting;
"Omzet"Alle regels waar de term 'Omzet' in voorkomt, dus zowel Omzetbelasting als Omzetprognose
"Omzetb..."Je hoeft alleen de eerste letter van 'belasting' achter 'Omzet' te typen, om alleen de regels met "Omzetbelasting" eruit te filteren
Scrollen: Hier zie je een indicatie hoeveel regels dit overzicht bevat als. je geen filters of zoekterm toepast. Je kunt 'bladzijde voor bladzijde' scrollen, of in 1x naar het einde of begin van het overzicht. 

Lijst wijzigen: Bij de 'drie puntjes' zijn er diverse mogelijkheden om het getoonde overzicht te wijzigen. 
 
Lijsten aanpassen

Je kunt lijsten aanpassen, de samenstelling wijzigen, wijzigingen opslaan of kiezen voor 'Opslaan als' als je voor jezelf een herkenbare naam wilt meegeven.

Eigen lijsten maken: Maak dus je eigen lijsten, alle medewerkers kunnen de zelf gemaakte lijsten gebruiken. Ook is de mogelijkheid opgenomen om te kiezen voor de 'ingelogde medewerker'. Hetzelfde overzicht wordt dan per ingelogde medewerker getoond, maar de combinatie van rechten en in welke klantteams deze medewerker zit, bepaalt welke gegevens hij/zij feitelijk ziet. Zo kun je dus maatoverzichten maken, deze worden dan toegepast op de betreffende medewerker / zijn(haar) rechten / zijn(haar) eigen portefeuille.

De standaard door Wolters Kluwer meegeleverde lijsten kun je alleen deactiveren, deze kun je niet weggooien. Eigen lijsten kunnen wel worden verwijderd.
 
Filter sectie

Onder de beheer sectie van het overzicht tref je de filter sectie: 
 
Lijsten filters

De filters zijn per overzicht verschillend. Je ziet bovenin de lijst dat je een filter hebt ingesteld.
We raden je aan het toepassen van de filters in alle overzichten uit te proberen. Je zult ontdekken dat het toepassen van filters je helpt snel die informatie te vinden die je zoekt.
Een goed voorbeeld is  een medewerker die onverhoopt afwezig is of elders moet bijspringen. Ga naar het overzicht van taken, en selecteer de taken van die medewerker om de impact te bepalen: 
 
filters toepassen


Op verzoek van gebruikers onthoudt Twinfield Start & Samenwerken de filters die je toepast, zodat je de volgende keer weer in het overzicht terecht komt dat je gewend bent. 
 
Kolommensectie

Onder het filter tref je de kolommen. Een aantal kolommen geeft de mogelijkheid om te rangschikken, bijvoorbeeld op alfabet in naamvelden, of op oud naar nieuw in geval van datumvelden. Andere kolommen geven de mogelijkheid om te filteren op de waarde die de kolom vertegenwoordigd. 
Je kunt de kolombreedte aanpassen, en kolommen naar voren of naar achteren verslepen, en extra kolommen toevoegen. Ook eigen velden kun je in de lijst opnemen.
 
Kolommen

Enkele kolommen geven de mogelijkheid om de getoonde lijst verder te verkleinen naar een belangrijke waarde, zoals in bovenstaand voorbeeld op proces of klant. 

Bulkacties
detail information
1-12-2021 11:27
Hoe werken de overzichten in Twinfield Samenwerken?
137
URL
Hoe-werken-de-overzichten-in-Twinfield-Samenwerken

Powered by